Κοξάρθρωση της άρθρωσης του ισχίου συμπτώματα και θεραπεία

Η κοξάρθρωση της άρθρωσης του ισχίου είναι μια χρόνια παθολογική διαδικασία κατά την οποία η ολοκληρωμένη δομή των ιστών της άρθρωσης αλλάζει λόγω διαταραγμένων μεταβολικών διεργασιών. Τι συμβαίνει στο σώμα με την κόξαρθρο; Στην κοξάρθρωση του τύπου της άρθρωσης του ισχίου είναι χαρακτηριστικές οι διεργασίες δυστροφίας και εκφυλισμού που επηρεάζουν άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας.

Γιατί είναι

Με την αρθροπάθεια του ιεροκοκκυγικού τύπου άρθρωσης, είναι χαρακτηριστική μια μακρά πορεία, είναι δύσκολο να διαγνωστούν άμεσα οι αλλαγές της κόξαρθρωσης. Τι είναι η κοξάρθρωση; Οι παθολογικές διεργασίες, βασισμένες επίσης στο όνομα της παθολογίας (κοξάρθρωση), επηρεάζουν αρχικά τον χόνδρο και με την εξέλιξη αυτής της ασθένειας των αρθρώσεων του ισχίου, καταστροφικές αλλαγές καταλαμβάνουν τις δομές των οστών-αρθρώσεων.

Οστεοαρθρίτιδα της άρθρωσης του ισχίου

Η αρθροπάθεια του ισχίου διαταράσσει τη λειτουργία των αρθρώσεων, σε σύγκριση με άλλες παθολογικές διεργασίες, παρατηρείται συχνότερα παραμορφωτική αρθροπάθεια της άρθρωσης του ισχίου (η λεγόμενη coxarthrosis), η οποία συνήθως εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Οι ασθένειες των αρθρώσεων του ισχίου στις γυναίκες είναι λιγότερο συχνές από τις ασθένειες των αρθρώσεων του ισχίου στους άνδρες.

Σχετικά με τους λόγους

Με την κοξάρθρωση, οι αιτίες είναι διαφορετικής προέλευσης, πιο συχνά εκδηλώνονται:

 • Διαταραγμένη ροή αίματος στην περιοχή του προσβεβλημένου ιστού της άρθρωσης. Λόγω διαφόρων αιτιών, το αγγειακό σύστημα δυσλειτουργεί, η εκροή μέσω των φλεβικών αγγείων επιδεινώνεται και το αίμα δεν ρέει καλά στους αρτηριακούς αγγειακούς ιστούς. Όλες αυτές οι αλλαγές που συμβαίνουν με αυτήν την ασθένεια οδηγούν στη συσσώρευση οργανικών ενώσεων χαρακτηριστικών του μεταβολισμού. Τέτοιες ενζυματικές ενώσεις έχουν καταστροφική επίδραση στον ιστό του χόνδρου.
 • τραυματισμός. Οι πιο κοινές αιτίες της κόξαρθρωσης του τύπου της άρθρωσης του ισχίου είναι οι μακροχρόνιοι μικροί και δυσδιάκριτοι τραυματισμοί που λεπταίνουν και καταστρέφουν τον ιστό του χόνδρου και σχηματίζουν μετατραυματική κοξάρθρωση.
 • Η δυσπλαστική κοξάρθρωση της άρθρωσης του ισχίου μπορεί να προκληθεί από υπερβολική υπερφόρτωση των αρθρώσεων. Αναπτύσσονται εκφυλιστικές διεργασίες, οι ιστοί των αρθρώσεων παραμορφώνονται ως αποτέλεσμα σκληρής σωματικής εργασίας.
 • Η ασθένεια μπορεί να εκδηλωθεί λόγω του υπερβολικού βάρους του ασθενούς. Οι αρθρώσεις είναι υπερφορτωμένες, γεγονός που οδηγεί σε φλεγμονή και απειλή παραμόρφωσης στο μέλλον.
 • Με περίπλοκη κληρονομικότητα, εκδηλώνεται επίσης παραμορφωτική αρθροπάθεια της άρθρωσης του ισχίου. Η ίδια η ασθένεια δεν περνά από τη γενεαλογία, μπορούν να μεταδοθούν συγκεκριμένες ιδιότητες και σύνθεση των δομών του χόνδρου και των οστών. Πολλές περιπτώσεις στην κοξάρθρωση της άρθρωσης του ισχίου, μαζί με αυτή την αιτία, έχουν μεγαλύτερη επιρροή από άλλους παράγοντες.
 • Ενδοκρινικές δυσλειτουργίες. Η συχνά μεταβαλλόμενη συγκέντρωση ορμονικών ενώσεων επηρεάζει τις μεταβολικές διεργασίες, γεγονός που οδηγεί σε φλεγμονώδεις αλλαγές στις αρθρώσεις, αναπτύσσεται παραμορφωτική κόξαρθρο.
 • Ένα άτομο δεν παρουσιάζει σωματική δραστηριότητα, είναι τεμπέλης, επομένως αναπτύσσεται DOA της άρθρωσης του ισχίου, ιερή οστεοχόνδρωση.
 • Άλλες παθολογικές διεργασίες (νεκρωτικές αλλαγές στην κεφαλή του μηριαίου οστού, σοβαρές μολυσματικές παθολογίες). Εάν πραγματοποιήθηκαν μη επαγγελματικά ιατρικά μέτρα, τότε πολλές παθολογίες οδηγούν στο γεγονός ότι ο ασθενής αναπτύσσει επίσης παραμορφωτική αρθροπάθεια της άρθρωσης του ισχίου με τη μορφή περίπλοκης κατάστασης.
 • Κληρονομικές παθολογικές αλλαγές (δυσπλασία, συγγενές εξάρθρημα ισχίου) συμβάλλουν στην εκδήλωση DOA της άρθρωσης του ισχίου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμφανίζεται αυτή η παθολογική διαδικασία.

σχετικά με τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα της κοξάρθρωσης του τύπου της άρθρωσης του ισχίου χαρακτηρίζονται από μια μικρή διαφορά σε διαφορετικά στάδια του σχηματισμού της παθολογικής διαδικασίας. Ωστόσο, υπάρχουν σημεία αρθροπάθειας της άρθρωσης του ισχίου που καθορίζουν το αρχικό στάδιο της κοξάρθρωσης.

Εάν εντοπιστούν έγκαιρα, τότε η θεραπεία της κοξάρθρωσης θα είναι πιο επιτυχημένη.

Αλλά συχνά οι ασθενείς με προσβεβλημένη άρθρωση ισχίου και συμπτώματα της νόσου έρχονται στο γιατρό μόνο σε μεταγενέστερα στάδια της ανάπτυξης σημείων κοξάρθρωσης, γεγονός που μειώνει σημαντικά την πιθανότητα επιτυχούς θεραπείας της κόξαρθρωσης.

Τα γενικά συμπτώματα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

 • Ο έντονος πόνος είναι το κύριο σύμπτωμα της νόσου του ισχίου. Στο αρχικό στάδιο, ο πόνος εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης κινητικής δραστηριότητας. Με την εξέλιξη της καταστροφής της άρθρωσης του ισχίου, τα συμπτώματα πόνου εμφανίζονται συνεχώς και το άτομο βιώνει επίσης πόνο στον ιερό οστό.
 • Με την αρθροπάθεια του τύπου της άρθρωσης του ισχίου, άλλα συμπτώματα εκφράζονται στο γεγονός ότι ο ασθενής είναι περιορισμένος στις κινήσεις του, είναι περιορισμένος. Στα αρχικά στάδια της κοξάρθρωσης, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να παρατηρηθούν μετά την αφύπνιση του ασθενούς ή μετά από βαριά σωματική εργασία.
 • Αλλαγές στο μήκος των κάτω άκρων. Εάν υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα, η άρθρωση του ισχίου έχει επηρεαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό συνοδεύεται από αλλαγές παραμόρφωσης που επηρεάζουν την περιοχή της πυέλου.
 • Οι ατροφικές αλλαγές είναι σοβαρές εκδηλώσεις χαρακτηριστικές αυτής της παθολογίας. Το αρχικό στάδιο χαρακτηρίζεται από ελαφρά μυϊκή αδυναμία.
 • Ο ασθενής είναι χωλός, περπατά διαφορετικά, γεγονός που υποδηλώνει παραμορφωτικές αλλαγές στις οστικές δομές.
 • Υπάρχει μια έντονη τσάκιση στους ιστούς των αρθρώσεων, που υποδηλώνει παθολογικές αλλαγές.

Σχετικά με τους βαθμούς της παθολογίας

Η Coxarthrosis έχει 4 βαθμούς ανάπτυξης:

 • Το αρχικό στάδιο χαρακτηρίζεται από μια ήπια πορεία της παθολογικής διαδικασίας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ασθενής δεν υποψιάζεται ότι έχει αλλαγές κοξάρθρωσης. Επομένως, εάν η κοξάρθρωση δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η παθολογία θα προχωρήσει. Σε αυτό το στάδιο, μετά από μια μακρά φυσική υπερφόρτωση, η παθολογία μπορεί περιοδικά να πονάει και να γκρινιάζει στον κατεστραμμένο ιστό της άρθρωσης. Η διαδικασία μπορεί να είναι μονόδρομη ή αμφίδρομη. Ο ασθενής μπορεί να κουτσαίνει, οι μύες είναι υπερτονικοί, αντέχουν σε συνθήκες παραμόρφωσης. Ο πόνος εξαφανίζεται τη στιγμή που ένα άτομο σταματά να καταπονείται σωματικά, ο πόνος εμφανίζεται περιοδικά. Η οστεοχόνδρωση του ιερού τμήματος μπορεί μερικές φορές να επιδεινωθεί. Η ακτινογραφία θα δείξει ότι ο χώρος της άρθρωσης είναι ελαφρώς στενός.
 • Στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης της παθολογίας, οι σταδιακά καταρρέοντες ιστοί των αρθρώσεων υφίστανται σημαντικές καταστροφικές αλλαγές. Τα συμπτώματα εντείνονται, ο πόνος ακτινοβολεί στην περιοχή του ισχίου, μπορεί να είναι κάτω από την ηβική σύμφυση στο γόνατο. Η οστεοχόνδρωση μπορεί επίσης να επιδεινωθεί σε έναν ασθενή με προβλήματα στην άρθρωση του ισχίου. Ο πόνος εμφανίζεται όχι μόνο μετά από σωματική εργασία, αλλά παρατηρείται επίσης σε ήρεμη κατάσταση. Εάν δεν ληφθούν θεραπευτικά μέτρα, ο ασθενής θα εμφανίσει κουτσό βάδισμα, η σπονδυλική στήλη θα υπερφορτωθεί. Τα συμπτώματα της οστεοχόνδρωσης είναι πόνος, δυσκαμψία της σπονδυλικής στήλης το πρωί. Οι μυοΐνες εκτείνοντες και απαγωγείς εξασθενούν. Η ιερή οστεοχόνδρωση εξελίσσεται.
 • Στον τρίτο βαθμό της παθολογικής διαδικασίας, ο ιστός του χόνδρου καταστρέφεται σχεδόν ολοκληρωτικά. Η ακτινογραφία δείχνει το κενό στην άρθρωση με τη μορφή νήματος. Η άρθρωση έχει σοβαρή παραμόρφωση. Η ιερή οστεοχόνδρωση είναι πάντα επιδεινούμενη. Ο ασθενής δεν μπορεί να κάνει χωρίς παυσίπονα. Χωρίς έμφαση στο μπαστούνι, ο ασθενής δεν μπορεί να κινηθεί. Στον κατεστραμμένο ιστό της άρθρωσης εμφανίζονται οιδηματώδεις και ατροφικές αλλαγές.
 • Στο τελευταίο στάδιο της παθολογίας, είναι αδύνατο να θεραπευθεί η κοξάρθρωση χωρίς χειρουργικές μεθόδους. Οι οστικές δομές των αρθρικών ιστών της περιοχής του ισχίου συγχωνεύονται πλήρως, ο πόνος είναι σταθερός, παρατηρούνται έντονες οιδηματικές αλλαγές, επιδεινώνεται επίσης η οστεοχόνδρωση της ιερής περιοχής.

Σχετικά με τα διαγνωστικά

Για να είναι σωστή η θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του τύπου της άρθρωσης του ισχίου, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό που θεραπεύει την κοξάρθρωση της άρθρωσης του ισχίου. Θα κλείσει ραντεβού για τη διενέργεια διαγνωστικών μέτρων. Η διάγνωση της κοξάρθρωσης είναι:

 • Κατά τη συλλογή δεδομένων αναμνήσεων, το ιατρικό ιστορικό συμπληρώνεται από τον γιατρό, λαμβάνει υπόψη όλα τα συμπτώματα. Αποδεικνύεται επίσης η παρουσία ή η απουσία επιβαρυμένης κληρονομικότητας και τραυματικών επιπτώσεων. Ο γιατρός εξετάζει την προβληματική περιοχή και πραγματοποιεί μια σειρά λειτουργικών εξετάσεων.
 • Γίνεται γενική και βιοχημική εξέταση αίματος. Όταν ο ρυθμός με τον οποίο τα ερυθροκύτταρα καθιζάνουν αυξάνεται κατά περισσότερο από 29-31 mm/h, υπάρχει φλεγμονή. Η βιοχημεία του αίματος αποκαλύπτει δείκτες δείκτη της φλεγμονώδους διαδικασίας (τύπος C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, σφαιρίνη, ενώσεις ανοσοσφαιρίνης, ορογλυκοειδή). Αυτή η μελέτη θα βοηθήσει στη διάκριση αυτής της παθολογίας από άλλες παθολογικές διεργασίες.
 • Χρησιμοποιείται ακτινογραφία, η οποία δείχνει υπερανάπτυξη οστεοφύτων, στένωση του αρθρικού χώρου, οστεοποίηση του χόνδρου και συμπίεση των οστικών δομών κάτω από τον χόνδρο. Αλλά οι δομές των μαλακών ιστών δεν μπορούν να φανούν με ακτίνες Χ.
 • Χρησιμοποιούνται εξετάσεις με υπολογιστή και μαγνητική τομογραφία. Αυτές οι μέθοδοι σας επιτρέπουν να δείτε πόσο επηρεάζονται οι αρθρικές δομές μιας συγκεκριμένης περιοχής και οι κοντινοί ιστοί, καθώς και να μάθετε τις αιτίες που προκάλεσαν την παθολογική διαδικασία.

Σχετικά με τη θεραπεία

Πώς να αντιμετωπίσετε την κοξάρθρωση της άρθρωσης του ισχίου, ποιος γιατρός αντιμετωπίζει την κοξάρθρωση, πώς να θεραπεύσετε; Για τη θεραπεία της παραμορφωτικής αρθροπάθειας του τύπου της άρθρωσης του ισχίου χρησιμοποιούνται φαρμακευτικές ή χειρουργικές μέθοδοι. Εάν ο ασθενής έχει αρθροπάθεια των ιερολαγόνιων αρθρώσεων, η θεραπεία είναι χρονοβόρα, αποτελείται από πολλά στάδια, τα συμπτώματα και η θεραπεία είναι αλληλένδετα.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας της άρθρωσης του ισχίου είναι στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα για θεραπευτικά μέτρα από τη στιγμή που έγινε αυτή η διάγνωση. Στην περίπτωση της προχωρημένης κόξαρθρωσης, η θεραπεία θα πρέπει να γίνεται από ειδικό ορθοπεδικό.

Εάν όμως ο ασθενής υποψιάζεται ότι η άρθρωση του ισχίου έχει αρθροπάθεια, επειδή έχει περπατήσει 8-9 χλμ και αισθάνθηκε πόνο στη βουβωνική χώρα, τότε σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό που αντιμετωπίζει τις ρευματικές αλλαγές. Εδώ μπορείτε να μάθετε ποιος γιατρός αντιμετωπίζει την αρθροπάθεια της άρθρωσης του ισχίου και ποιος αντιμετωπίζει αυτές τις παθολογικές διεργασίες.

Σχετικά με τα ναρκωτικά

Με την κοξάρθρωση του τύπου της άρθρωσης του ισχίου, η φαρμακευτική θεραπεία στοχεύει:

 • εξάλειψη του πόνου.
 • αποκατάσταση του τροφισμού των ιστών.
 • Ενεργοποίηση διαδικασιών αναγέννησης.
 • Βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος.
 • Μείωση πίεσης στις κατεστραμμένες περιοχές.
 • Διεύρυνση του αρθρικού χώρου.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους τύπους αρθρώσεων του ισχίου, πώς να ανακουφίσετε τον πόνο; Η θεραπεία της αρθροπάθειας της άρθρωσης του ισχίου πραγματοποιείται με φάρμακα:

 • Μη στεροειδή φάρμακα που ανακουφίζουν τη φλεγμονώδη διαδικασία. Εφαρμόστε ενέσεις, δισκία. Ανακουφίζουν από τον πόνο.
 • Χονδροπροστατευτικοί παράγοντες. Χρησιμοποιούν ενέσεις. Αυτά τα φάρμακα παρέχουν θρεπτικά συστατικά στις δομές των προσβεβλημένων ιστών, σταματούν τις καταστροφικές διεργασίες, η άρθρωση λειτουργεί κανονικά.
 • μυοχαλαρωτικά. Αυτά τα κεφάλαια ανακουφίζουν τους μυϊκούς σπασμούς και βελτιώνουν τις διεργασίες της μικροκυκλοφορίας.
 • Θεραπευτικές αλοιφές, κρέμες, λοσιόν. Με την εξωτερική χρήση αυτής της ομάδας φαρμάκων, η επώδυνη περιοχή διεγείρεται, οι διεργασίες μικροκυκλοφορίας βελτιώνονται, ο σπασμός σταματά.
 • Οι ενέσεις στεροειδών χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της άρθρωσης του ισχίου. Αυτές οι ενέσεις ανακουφίζουν από μια επιδεινωμένη κατάσταση και εξαλείφουν τον έντονο πόνο.
 • Χρησιμοποιούνται αγγειοδιασταλτικά φάρμακα. Αυτά τα φάρμακα επεκτείνουν τους αγγειακούς ιστούς, χαλαρώνουν τις λείες μυϊκές ίνες τους, βελτιώνουν τη ροή του αίματος στην άρθρωση και ανακουφίζουν από σπασμούς.

Ποιες άλλες μέθοδοι θεραπείας της κοξάρθρωσης υπάρχουν, πώς να τις αντιμετωπίσετε; Χρησιμοποιείται ταινία κινησιολογίας. Η κινησιολογική ταινία έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στην αθλητική ιατρική. Η κολλητική ταινία είναι ειδικός τύπος βαμβακερού, υποαλλεργικού και ελαστικού σοβά. Εάν είναι κολλημένο στο δέρμα, τότε:

 • Οι διεργασίες της μικροκυκλοφορίας εντείνονται, η λέμφος ρέει και δημιουργείται αποστραγγιστικό αποτέλεσμα.
 • Η μυϊκή λειτουργία ομαλοποιείται.
 • Ο πόνος μειώνεται ή εξαφανίζεται τελείως.
 • Η αρθρική επιφάνεια ή σύνδεσμος στερεώνεται προσεκτικά.

Το Kinesio Taping έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Το αποτέλεσμα διαρκεί όσο εφαρμόζεται η εφαρμογή.
 • Η απόδοση αυξάνεται με τη σωματική δραστηριότητα.
 • Δεν προκαλεί ενόχληση.
 • Η σύνθεση δεν περιέχει φάρμακα.

Πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ο τύπος της άρθρωσης του ισχίου, πώς να εφαρμόζεται; Τα μαλλιά παρεμβαίνουν στην ταινία, έτσι ώστε το δέρμα να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται. Λαμβάνονται 4 ταινίες, το μήκος των λωρίδων είναι 15-20 cm και προσαρμόζονται στον ασθενή, ο οποίος βρίσκεται σε πλάγια θέση, έτσι ώστε η αρθρική επιφάνεια να βρίσκεται στην πάνω πλευρά και το κάτω άκρο να είναι λυγισμένο στο γόνατο. .

Το σχέδιο είναι απλό:

 • Το κάτω μέρος της ταινίας (περίπου 4 cm και στις δύο πλευρές) είναι κολλημένο, αλλά όχι τεντωμένο, το κύριο μέρος τεντώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Η πρώτη λωρίδα εφαρμόζεται σε κάθετη θέση, έτσι ώστε η μεσαία ζώνη της ταινίας να βρίσκεται στην προσβεβλημένη άρθρωση.
 • Μια άλλη λωρίδα είναι κολλημένη κάθετα στην προηγούμενη και τεντώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Οι επόμενες 2 λωρίδες συνδέονται διαγώνια και τεντώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Μετά την εφαρμογή, η ταινία τρίβεται για να στερεωθεί καλύτερα.

Οι χειρουργικές μέθοδοι εκτελούνται στο ακραίο στάδιο της παθολογικής διαδικασίας, όταν η άρθρωση είναι μη λειτουργική.

Η άρθρωση συνήθως παρέχεται με προσθετική, εκτελούνται οι ακόλουθοι χειρισμοί:

 • Το κεφάλι του μηριαίου οστού κόβεται, εισάγεται μια καρφίτσα σε αυτό. Ένα ανάλογο τιτανίου της κεφαλής του μηριαίου είναι προσαρτημένο σε αυτό.
 • Τμήματα της λεκάνης αφαιρούνται τμηματικά και προσαρτάται ένα ειδικό πολυμερές κρεβάτι για να συνδεθεί με την τεχνητή κεφαλή.

Εάν η επέμβαση ήταν επιτυχής, η άρθρωση φροντίστηκε σωστά, τότε μπορεί να λειτουργήσει για περίπου δύο δεκαετίες.

Περί πρόληψης

Για την πρόληψη της κόξαρθρωσης του τύπου της άρθρωσης του ισχίου, τα αίτια της παθολογικής διαδικασίας θα πρέπει να προλαμβάνονται και να εξαλειφθούν έγκαιρα. Η πρόληψη της κοξάρθρωσης έγκειται στο γεγονός ότι η παθολογία πρέπει να διαγνωστεί έγκαιρα. Για την πρόληψη αλλαγών της κοξάρθρωσης, ο ασθενής θα πρέπει:

 • Να κολυμπήσω.
 • πραγματοποιήστε φυσικοθεραπεία.
 • Οργανώστε το σκι με μπαστούνια.
 • Μερικές φορές αντιμετωπίζονται σε σανατόρια.
 • Μάθετε να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας.
 • Εφαρμόστε ειδικές τεχνικές μασάζ.
 • ελέγχουν το σωματικό βάρος.
 • Λαμβάνετε τακτικά χονδροπροστατευτικούς παράγοντες.
 • Μην κρυώνεις.
 • αποφύγετε τραυματισμούς.
 • Θα πρέπει να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή, έτσι ώστε οι βιταμίνες να υπάρχουν στη διατροφή στην απαιτούμενη ποσότητα, να αποκλείονται τα πολύ λιπαρά, αλμυρά τρόφιμα και επίσης να περιέχουν πολλά συντηρητικά. Θα πρέπει να τρώτε άπαχο ψάρι, κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, φαγόπυρο, φακές, φυσικά λαχανικά και φρούτα. Χρειάζεται πρωτεΐνη κολλαγόνου, που περιέχεται στο ζελέ κρέατος, το ζελέ ψαριού, το ζελέ φρούτων. Η ζάχαρη αντικαθίσταται με μέλι.

Όταν ένα άτομο είναι σωματικά ενεργό, τα θεραπευτικά μέτρα φέρνουν το μέγιστο αποτέλεσμα:

 • Η άρθρωση λειτουργεί κανονικά.
 • Ο μυϊκός ιστός ενισχύεται.
 • Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στις αρθρικές δομές και στη γύρω περιοχή.
 • Ο πόνος στη μέση θα υποχωρήσει.
 • Δεν θα υπάρξουν επιπλοκές.

Αξίζει να θυμάστε ότι τα έγκαιρα διαγνωστικά μέτρα σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε τη θεραπεία νωρίτερα και η εξέλιξη της παθολογίας θα σταματήσει. Δεν θα υπάρξουν επιπλοκές. Επομένως, είναι καλύτερο να μην καθυστερήσετε τη θεραπεία και εάν εμφανιστούν συμπτώματα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό.